Takarmánygyártó és szállító  berendezések, darálók, keverők, elevátorok, csigák, rédlerek

Takarmány gyártáshoz szükséges berendezések

SKIOLD Logo

SKIOLD Horizontális keverő

Optimális kiürülés 
Nagyon hatékony keverés 1:100.000 
Automatikus vezérlésü üzemekbe ideális 
2000/2500 literes térfogat 
Tartós konstrukció 
Moduláris felépítés 
Elő- és utótartállyal bővíthető 
Olaj és melasz beadagolási lehetőség


Hatékony keverés


A SKIOLD H-1000 egy szakaszos keverő, amely szinte bármilyen dercés vagy granulált anyag nagy pontosságú keverésére alkalmas.
A keverési folyamat alatt - mely 8-12 percet vesz igénybe - folyadékok hozzáadása is lehetséges, mint zsír, olaj és melasz.
A SKIOLD H-1000 keverő egy nyitott dupla csigával készül, a keverőtartály pedig hengeres alakú, éppúgy mint a csiga. Ez nemcsak homogén keverést, hanem a legkedvezőbb ürítést is biztosítja.
A dupla csiga speciális szerkezete azt eredményezi, hogy a keverő külső rétegében levő anyag az egyik irányban mozog, míg a belső, kisebb csiga az ellenkező irányban húzza az anyagot. Ez a keverési eljárás nagyon hatékony, és nagyon homogén táp keveréket ad.Felépítés


Az egész keverő szilárd, hegesztett acél szerkezettel készül. A különböző kiegészítő elemek számára rögzítési pontos találhatók a keverőn. A Skiold H-1000 horizontális keverő fedele három részre van osztva, 4 db 150 mm-es beömlőnyílással az alapanyagok bevitelére. Egy vizsgáló ajtóval is fel van szerelve, mely kézi komponensek, például ásványi anyagok hozzáadását teszi lehetővé. Folyadék összetevők hozzáadása a keverő végénél levő fúvókán keresztül lehetséges.
A keverő egyik véglapja csavarozva van a keverő palástjához biztosítva a könnyű hozzáférhetőséget a keverőcsigához, amely állítható csapágyakra van szerelve. Alapvetően a keverő 20x20-as kivezetéssel van ellátva, vagy kézi vagy motoros tolózárral.Előtartály


Az előtartály vagy közvetlenül a Skiold H-1000 horizontális keverő tetején helyezkedik el, vagy rugalmas csatlakozással és négy db erőmérő cellával van a keverőhöz rögzítve. A számítógép vezérlésű szakaszos keverőüzemekben ezek az elrendezések az előtartályba történő közvetlen bemérést teszik lehetővé.
Az előtartály alja két ferde oldalból áll, melyek közül az egyik tolózárral van felszerelve, mely a keverő teljes hosszában kinyílik. A tolózár pneumatikus működtetésű két munkahenger által, emellett állásjelzéssel és önzáró szerkezettel is el van látva.

Egy csőrendszer kiegyenlíti a nyomáskülönbséget az előtartály és a keverő között, amikor az anyag hirtelen a keverőbe hull.
Keverő fenék


A Skiold Horizontális keverő alja két vályú alakú tolózárból áll, melyek a keverő teljes hosszában kinyílnak. Az állítható tolózárak erős átmenő tengelyekre vannak szerelve, és nyitott illetve zárt állásjelzésük van.
A tolózárakat egy pneumatikus henger nyit és zár egy zárszerkezeten keresztül, melynek szintén van önzáró biztonsági funkciója.
Utótartály


A Skiold H-1000 horizontális keverő utó/ürítő tartálya csavaros peremmel készül és közvetlen a keverő alá van szerelve. Az utótartály üres jelzéssel és egy nagy vizsgáló ajtóval van ellátva.
A tartályt egy erős 250 mm-es vályús csiga üríti ki, melyet egy motoros hajtómű forgat közvetlenül.

A SKIOLD H-1000 horizontális keverő a moduláris kialakításának köszönhetően nagyon rugalmas, és nagyon pontos keverést tesz lehetővé 1 t/h--tól 7 t/h kapacitásig.
SKIOLD Horizontális takarmány keverő
SKIOLD Horizontális takarmány keverő

Biotechnológiai Intézet Vizsgálata - Kolding, Dánia


"A vizsgálatot egy nyomjelző (metilibolya) őrölt búzához 1:100 000 arányban való hozzáadásával végeztük. Véletlenszerű mintákat vettünk a keverőből 8, 10 és 12 perc múlva, illetve az ürítés ideje alatt is. Az eredmény az idő haladtával egyre javuló homogenitást és nagyon kielégítő keverési hatást mutatott az anyagra nézve. 8 perc után az eltérési együttható 7,5%-ra, majd a 12. perc után 2,6%-ra csökkent, ami teljesíti az általánosan elfogadott, keverőkkel szemben támasztott igényt: az eltérési együttható legyen kisebb vagy egyenlő mint 5% 1:100 000 keverékaránynál."

1998. április 30. Kolding, Dánia
SKIOLD Horizontális takarmány keverő
SKIOLD Horizontális takarmány keverő
SKIOLD Horizontális takarmány keverő
SKIOLD Horizontális takarmány keverő
Unimix Ferdecsigás keverő
Discmill Tárcsás daráló
Gravitációs kalapácsos daráló
Örlőhengeres daráló
Kalapácsos daráló
WYSIWYG Web Builder
HOLLIK - Mindig a legjobb megoldás
00-36-306-264-374
Hollik és Társa Bt. Logo
00-36-303-464-433
00-36-302-991-799
4130 Derecske, Szegfű u. 8.

23 éve a mezőgazdaság és az ipari automatizálás szolgálatában!

Hollik és Társa Bt. - Logo
TERVEZÉS
KERESKEDELM
KIVITLEZÉS
SZERVÍZ