Takarmánygyártó és szállító  berendezések, darálók, keverők, elevátorok, csigák, rédlerek

Takarmány gyártáshoz szükséges berendezések

SKIOLD Logo

SKIOLD Discmill Tárcsás Darálók

Az összes állat számára optimális takarmányszerkezet  Kivételesen tartós kopóalkatrészek 
Alapcsony energia felhasználás 
Széles kapacitás tartomány: 1-15 t/h 
Csendes működés 
Típustól függően 0,44-0,67 EUR/tonna alkatrész

Skiold Discmill Tárcsás daráló
Skiold Discmill Tárcsás daráló
A SKIOLD Discmill tárcsás daráló több éves termékfejlesztés és tesztelés eredménye. A cél egy széles körben alkalmazható daráló kifejlesztése volt, mely gabona és szemestermények őrlésére egyaránt alkalmas, alacsony energiafogyasztással, minimális zaj- és porszinttel. Ugyanakkor lehetővé teszi működés közben a szemcsenagyság automatikus állítását a különféle állatfajok speciális takarmánykeverékeinél a kívánt finomság és szerkezet elérésére. A daráló kompakt felépítésének köszönhetően könnyedén beilleszthető egy akár már meglévő üzembe is.

A darálás a két tárcsa között történik, melyek a szinterezési eljárásnak köszönhetően kemény fémből készült sok szegmensből állnak. Ez ugyanaz az anyag, melyet a gépiparban használnak vágószerszámok készítésére.
Így a SKIOLD Discmill tárcsás daráló minősége megfelel a legprofesszionálisabb állattenyésztői és takarmány előállítói által támasztott elvárásoknak.

A darálás két lépésben történik. Először a nyersanyag durva őrlése zajlik a két bemeneti gyűrű között, majd a finom őrlés következik a kemény fém tárcsák között. A tárcsák számos, 1700 HV keménységű szegmensből állnak, míg a hagyományos kalapácsos daráló kalapácsainak a keménysége csak 600 HV.
Normál tisztaságú anyag darálásakor egy tárcsakészlet élettartama a legkisebb darálónál 5.000, a legnagyobb típus esetén pedig 20.000-30.000 tonna is lehet, ezáltal jelentősen megnő a daráló szervizelései közötti időszak.


Nagy kapacitás, Alacsony energia felhasználás

A Skiold Discmill tárcsás daráló számos méretben és teljesítménnyel kapható. az 5,5 kW-tól egészen 75 kW-ig. Búza darálása esetén a kapacitás 1-től 15 tonnáig változhat a daráló méretétől és az őrlés mértékétől függően, ez kevesebb mint 5 kWh jellemző energiafogyasztást ad 1 tonna darált anyagra.
A motor közvetlenül az egyik daráló tárcsára van felszerelve, amely biztosítja, hogy a motor teljes energiája az őrlési folyamatban hasznosul.
A kapacitás a különböző nyersanyagoktól és a darálás mértékétől függően változik.


Alacsony por és zaj kibocsátás

A Skiold Discmill tárcsás daráló levegő nélkül működik kiküszöbölve ezáltal a porképződést. Csigák, felvonók és egyéb mechanikai szállítóeszközök használatosak a darálóhoz és a darálótól történő anyagszállításra, melyeknek szintén megtalálhatóak a Skiold termékpalettáján.
A daráló zajszintje kb. 80 dB, melyet a felhasználó a csendes működésben érzékel, ezzel szemben a hagyományos kalapácsos daráló  zajszintje 85 és 90 dB között van.


Optimális Takarmányszerkezet

Az ideális takarmányszerkezet nem egyforma az összes állatcsoportra és fajtára még egy fajon belül sem, mint ahogyan a különböző alapanyagok őrlése sem. Ezért fontos, hogy változtatni lehet a darálás mértékét a működés ideje alatt és két különböző takarmánykeverék között is azért, hogy a kész takarmány optimális szerkezetét kapjuk meg.
A két keményfém tárcsa közötti távolság határozza meg az őrlés mértékét, és a tárcsás daráló úgy van megszerkesztve, hogy a tárcsák közötti távolság fokozatmentesen állítható. A távolságot lehet kézzel változtatni egy fogantyú segítségével, ami a tárcsás daráló elülső részén található, vagy automatikusan egy működtető szerkezeten keresztül, ami a beállítási értéket az üzem vezérlő rendszerétől kapja.


Beszerelés és használat

A Skiold Discmill tárcsás daráló kompakt felépítésének köszönhetően könnyen beilleszthető új és meglevő üzemekbe.
A Skiold Discmill tárcsás darálóhoz való nyersanyag szállítására tipikusan csigák használatosak. A csigákhoz frekvenciaszabályozót illesztve optimálisan kihasználható a daráló kapacitása. Csigát vagy felvonót közvetlenül be lehet szerelni a daráló kimenetéhez, hogy az a ledarált anyagot a keverőhöz vagy a siló(k)hoz szállítsa. Amennyiben a darálót a keverő vagy siló tetejére szerelik, úgy a daráló közvetlenül üríthet ezek valamelyikébe.
Ha a nyersanyag sok idegen anyagot tartalmaz, akkor ajánlatos a nyersanyagot a darálás előtt megtisztítani egy rostával, mivel az idegen anyagok meggyorsítják a daráló kopását.

A Skiold Discmill tárcsás daráló bemeneti részénél egy erős mágnes található, mely kiszűri a fémes szennyeződések jelentős részét a darálandó anyagból.
A Skiold Discmill tárcsás daráló ideális az összes átlagos üzembe, pl. alapanyag elődarálóként, folyamatos vagy szakaszos takarmánykeverő üzemek daráló egységeként.
Skiold Discmill Tárcsás daráló - SK10000 Skiold Discmill Tárcsás daráló - SK2500 Skiold Discmill Tárcsás daráló - SK5000
UniMix Ferdecsigás keverő
Kalapácsos daráló
Gravitációs kalapácsos daráló
Örlőhengeres daráló
HOLLIK - Mindig a legjobb megoldás
00-36-306-264-374
Hollik és Társa Bt. Logo
00-36-303-464-433
00-36-302-991-799
4130 Derecske, Szegfű u. 8.

23 éve a mezőgazdaság és az ipari automatizálás szolgálatában!

Hollik és Társa Bt. - Logo
TERVEZÉS
KERESKEDELM
KIVITLEZÉS
SZERVÍZ